U-Stick U-Stick Europe | Kitebladders, Ventielen en reparatie | Handleiding Ventiel Vervangen

Hoe bevestig ik mijn ventielen op mijn kitebladder?

1 Hoe bevestig ik een U-Stick Orange ventiel op mijn nieuwe Orange bladder?
2 Hoe bevestig ik een FIX KIT ventiel op mijn oude bladder?

1 Hoe bevestig ik een U-Stick Orange ventiel op mijn nieuwe Orange bladder?

Leading Edge bladders werken alleen maar als ze ondersteunt worden door een Leading Edge hoes. Leading Edge bladders worden meestal opgepompt tussen de 6 en 10 psi. Zonder Leading Edge hoes klapt een bladder al bij 2 psi uit elkaar. Een bladder die gedraaid zit of te kort is zal daarom ook snel kapot gaan. Wees er zeker van bij het oppompen van je nieuwe bladder dat deze de juiste maat heeft en niet gedraaid zit.

U-Stick kitebladder gat knippen

Na het aftekenen van de positie van het ventiel. Knip voorzichtig een gat in de bladder. Let op dat je niet de achterkant mee knipt. Knip exact daar waar de ventiel opening moet komen

U-Stick kitebladder schoonmaken

Maak de plek rond het gat vuil- en vetvrij met behulp van de bijgeleverde alcohol doekjes.

u-stick kitebladder plaksticker verwijderen

Trek de bescherming van de plaksticker op de achterkant van het ventiel af zonder de lijm aan te raken.

U-Stick ventiel opplakken op de kitebladder

Plak het ventiel precies op de plek daar waar je het eerder geknipte gat hebt gemaakt. Zorg ervoor dat de ondergrond vlak is en zonder rimpels. Anders lekt het ventiel langs de randen.

U-Stick Kite ventiel aandrukken op Kite bladder

Nadat je het ventiel opgeplakt hebt. Druk de ventiel rond de rand stevig aan. Let op evenutele randjes en vouwen. Dit kan er voor zorgen dat het ventiel los laat vanwege vuil tijdens gebruik.

2. Hoe bevestig ik een FIX-KIT ventiel op mijn oude bladder?

FIX KIT ventielen zijn ontworpen om loslatende originele ventielen te vervangen, zonder direct de gehele Leading Edge kite bladder te moeten vervangen. Helaas laat de kwaliteit van standaard bladders nogal eens te wensen over. Ventielen kunnen dan delamineren van de kite bladder. Wanneer dit gebeurd of wanneer er bijvoorbeeld een scheurtje in het ventiel is ontstaan dan kan je dit ventiel vervangen door een FIX KIT ventiel.

U-Stick kite ventiel losweken van de kitebladder

De meeste standaard ventielen zullen gemakkelijk loslaten na verhitting met heet water, of een fohn.

U-Stick kitebladder schoonmaken

Als het verhitten van het originele ventiel niet voldoende werkt knip dan voorzichtig het ventiel strak rondom de rand uit de kite bladder.

U-Stick kite ventiel losknippen van de kite bladder

Maak het gebied rond het gat van het oude ventiel goed schoon met het bijgeleverde alcoholdoekje en laat het gebied goed drogen. De FIX KIT plakpatch plakt alleen goed als het gebied rond het gat van het oude ventiel goed schoongemaakt is, waarmee eventueel vet verwijderd is.

U-Stick ventiel opplakken op de kitebladder

Plak het ventiel precies op de plek van de markering en let er hierbij op dat de kite bladder goed en strak ligt. Plaats het ventiel direct boven het oude gat. (Vraag even of iemand de kite bladder netjes strak trekt voor het plakken.

U-Stick Kite ventiel aandrukken op Kite bladder

Druk het ventiel goed aan en zorg ervoor dat eventuele luchtbellen tussen de bladder en de plakpatch verdwijnen. Dit is van belang voor een lange levensduur van je nieuwe bladder.